בשנים 2012-2003 נפתחו במצ"ח יותר מ-179 חקירות פליליות שעניינן חשדות להרג אזרחים פלסטינים בידי חיילי צה"ל, אך רק 16 מתוך תיקי החקירה הניבו כתבי אישום. כך עולה מנתונים שפרסם יש דין בנוגע לחקירות מצ"ח והעמדות לדין ביחס לאירועים שהסתיימו במותם של פלסטינים. על פי נתוני בצלם, מאז תחילת האינתיפאדה השנייה בספטמבר 2000 ועד אמצע 2013 נהרגו כ-5,000 פלסטינים מידי כוחות הביטחון בשטחים הכבושים.
בגלל מדיניות הפתיחה בחקירות פליליות שהיתה נהוגה מתחילת האינתיפאדה השנייה ועד אפריל 2011 (שדובר בה ובבעייתיות שלה בהרחבה בדוח ועדת טירקל שפורסם ב-2013) בתקופה זו רק במקרים מעטים שבהם נגרם מותם של פלסטינים מידי חיילים נפתחה חקירה פלילית בידי המשטרה הצבאית החוקרת.
הנתונים שהתפרסמו בדף נתונים זה מראים כי רק בתיקי חקירה בודדים בדבר נסיבות מותם של פלסטינים הוגשו כתבי אישום, וכי מספר המקרים שבהם הורשעו חיילי צה"ל מאז שנת 2000 באחריות למותם של פלסטינים בשטחים הכבושים הוא זעום.
בתקופה המדוברת רק 16 מתוך תיקי חקירת אירועים שבהם נהרגו פלסטינים הניבו כתבי אישום. במסגרת כתבי האישום הללו הואשמו 21 חיילים בעבירות הנוגעות למותם של 18 תושבים פלסטינים ואזרח זר אחד. חלק מהנאשמים הואשמו בעבירות הנוגעות לשיבוש החקירה ולא בקשר לאירוע עצמו. בסופו של דבר הרשיעו בתי הדין הצבאיים שבעה חיילים בעבירות הנוגעות למותם של שישה אזרחים בלבד: חמישה פלסטינים ואזרח בריטי אחד. שני חיילים נוספים הורשעו במסגרת הליכים אלה בעבירות הנוגעות לניסיונות לשבש הליכי משפט.
העבירות בהן מואשמים החיילים ורף הענישה הנמוך משקפים זילות בחיי הפלסטינים. רק חייל אחד הורשע בהריגה ונידון לשמונה שנות מאסר בפועל, וגם אז זה היה בגין הריגה של אזרח בריטי ולא במקרה שבו נהרג פלסטיני. ארבעה חיילים הורשעו כל אחד בעבירה של גרימת מוות ברשלנות ונידנו למספר חודשי מאסר בודדים ואף בחלק מהמקרים ללא מאסר בפועל.
כמו כן, שני קצינים הורשעו כל אחד בעבירה של התרשלות בעקבות מותו של פעוט פלסטיני מפגיעת ירי במכונית שבה נסע, ונידונו האחד לחודש של עבודות צבאיות ולארבעה חודשי מאסר על תנאי, והשני ל-30ימי מאסר בפועל ולארבעה חודשי מאסר על תנאי.